Συνέντευξη Trendy Hooliguns: «Δεν έχουμε ανάγκη να ξεφτιλιστούμε για να βγάλουμε κανά φράγκο παραπάνω»



«Δεχόμαστε συνέχεια emails από εξωτερικό όπως από Κίνα, Ιαπωνία, Σουηδία, Πολωνία και πρόσφατα Σκωτία που μας λένε your music is perfect I can't understand the lyrics but you sound amazing». Μεταλλικός ήχος, ελληνικός –σατυρικός- στίχος. Αυτοί είναι οι Trendy Hooliguns που δηλώνουν διατεθειμένοι να βάζουν στα video clip τους αγγλικούς υπότιτλους προκειμένου να τους καταλαβαίνουν και οι φίλοι τους από το εξωτερικό.
Ο τίτλος του νέου τους άλμπουμ, που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες από τη Legend, είναι «Χολέτρα» λέξη που χρησιμοποιούν στην ακριτική Κάρπαθο για όσους καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ (σ.σ. άντε να μεταφράσουν τη Χολέτρα)! Η νέα τους δουλειά έχει συμμετοχές από Δημήτρη Μεντζέλο (Ημισκούμπρια), Ανώριμους και Γιάννη Γκαμίλλη (Funky Monkey), ενώ η μίξη και το mastering έγιναν από το Διονύση Χριστοδουλάτο (Sorrowful Angels).
Ιδού τι μας λένε για το όνομα της μπάντας, το νέο άλμπουμ, τον ήχο, το στίχο και τα παράξενα που τους έχουν συμβεί σε ζωντανές εμφανίσεις τους.
Στον Μπάμπη Πολυχρονιάδη
-Γιατί Trendy Hooliguns; Θέλω να πω από πού προέρχεται το όνομα της μπάντας;
Tο όνομα αυτό χρονολογείται από το 2005 και ήταν ένα τραγούδι όπου και το έλεγε ο Βασίλης ως Σέξπυρ σε ένα μαγαζί στο θησείο με μουσική δική μου και ονομαζόταν Trendy Hooliguns. Υπάρχει και στο πρώτο μας διαδικτυακό cd με τίτλο "Βόλιουμ 6", που κυκλοφορήσαμε στο internet μετά τον διαγωνισμό που συμμετείχαμε στο mad for bands 2006. Κατά τα άλλα το όνομα Trendy Hooliguns σατυρίζει τους trendy επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά που καταστρέφουν ότι κουτάκια milko βρουν στο δρόμο τους και δεν μασάνε μια αφού ο μπαμπάς καθαρίζει...
-Τον ήχο στο νέο άλμπουμ θα τον χαρακτηρίζατε metal ή απλά «σκληρό»;
Ο ήχος είναι κατεξοχήν μεταλλικός καθώς αποτελούμαστε από 2 κιθάρες τσίτα παραμορφωμένες, μπάσο και drums. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται φυσικά και η "Χολέτρα" η οποία αδιαμφισβήτητα είναι ότι πιο σκληρό και μεταλλικό έχουμε κυκλοφορήσει. Πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλο ρόλο στον αλαβάστρινο ήχο του νέου μας cd έπαιξε και η μίξη του Dion από Soorowful Angels.
-Σας πήρε λίγους μήνες παραπάνω για να τον κυκλοφορήσετε, απ' ότι αρχικά προγραμματίζατε. Πώς καταλήξατε στη Legend;
Η Legend Records ήταν o τερματικός σταθμός στην αναζήτηση μας για δισκογραφική η οποία όπως και την πρώτη φορά ήταν σχετικά σύντομη. Την πρώτη φορά ήταν η alpha records μια εταιρεία σαφώς λιγότερο οργανωμένη αλλά που μας παρείχε τα βασικά και στην ουσία ένα cd που αποτελεί το ντεμπούτο μας ως μπάντα στη δισκογραφία που είχε τίτλο το "Ξύπνημα των Χαζών". Η «Χολέτρα» επρόκειτο να βγει σε συμπαραγωγή με την Ηχοκρατορία του Dj Alx αλλά προέκυψε η Legend στο δρόμο εξαιτίας μιας ιδέας και ενός email του Πρύτανη από Ημισκούμπρια. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει πάρει ζεστά το θέμα μας βοηθάει στην προώθηση έχει οικογενειακό κλίμα και όχι απαιτήσεις πέραν στο να πάει καλά ο δίσκος. Όσο γιατί καθυστέρησε το cd ρωτήστε τον τραγουδιστή μας Βασίλη που είχε πάει χωρίς λόγο φαντάρος. Με το που γύρισε μιξάραμε προσθέσαμε ένα δυό κομματάκια γυρίσαμε το «Ουάλα ουάλα», υπογράψαμε ξαναμαναγυρίσαμε το κάνει καλό κάναμε το ΚΑΤΟΥΡ 2010, γενικά γκαζώσαμε!
-Στιχουργικά παίζεται μπάλα με τη σάτιρα. Θα δοκιμάζατε ποτέ να γράψετε στίχο έξω από τα πλαίσια αυτής -χωρίς κατ' ανάγκη να είναι για αγάπες και λουλούδια (σ.σ. πράγματα με τα οποία κάνετε πλάκα έτσι κι αλλιώς);
Αν και αρμόδιος στα στιχουργικά θέματα είναι ο τραγουδιάρης μας που τα γράφει, θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι λόγω επιρροών και αισθητικής δεν τίθεται θέμα στιχουργικής μεταστροφής για τον απλούστατο λόγο ότι δουλειά έχουμε και δεν έχουμε ανάγκη να ξεφτιλιστούμε για να βγάλουμε κάνα φράγκο παραπάνω! Όσο για τον σατυρικό στίχο θα απαντήσω με δύο στερεότυπα, το πρώτο είναι ότι μέσω αυτού περνάνε τα σημαντικότερα μηνύματα. Και δεύτερον είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνεις τον άλλον να γελάσει μέσα από ένα τραγούδι παρά να τον μιζεριάσεις πράγμα το οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο.
-Θα γράφατε ποτέ αγγλικό στίχο; Και γιατί (ναι ή όχι);
Στη Ελλάδα ζούμε, εκτός και αν γίναμε ξαφνικά όλοι Βουργουνδοί! Εκτός αυτού μπορούμε να παραδειγματιστούμε από τους RAMMSTEIN, τους SIGOUROS και τόσες άλλες μπάντες που τα λένε στη γλώσσα τους. Δεχόμαστε συνέχεια emails από εξωτερικό όπως από Κίνα, Ιαπωνία, Σουηδία, Πολωνία και πρόσφατα Σκωτία που μας λένε your music is perfect I can't understand the lyrics but you sound amazing. Η λύση είναι μια και έρχεται στα clip, English subtitles και μετάφραση των στίχων στο site μας www.trendyhooliguns.gr
-Πείτε μου μία εξωφρενική κατάσταση που έχετε βιώσει σε live. Έχετε κάνει μπόλικα, εντός και εκτός Αθηνών...
Το πιο εξωφρενικό γεγονός ήταν στο Metal Healing στη Δράμα το 2008 που ανεβήκαμε με αλλαγμένη μπάντα κατά τα 3/5 των παιδιών. Προβαριστήκαμε μέσα σε 12 ώρες στούντιο, παίξαμε μετά τους Rotting Christ, μετά από εμάς τα Μωρά στη Φωτιά και μετά κοιμηθήκαμε πίσω από τη σκηνή σε σκηνές ενώ συνέχιζαν οι μπάντες να παίζουν Live μέχρι τις 4 το πρωί! Να σημειωθεί ότι το πρωί ξεκινήσαμε στις 10 να κάνουμε το 12ωρό ταξίδι του γυρισμού με Μουντζούρη με τον οποίο είχαμε έρθει την προηγούμενη ημέρα ταξιδεύοντας από τις 12 το βράδυ έως τις 1 το μεσημέρι! Μεγαλεία!
-Δώστε μου έναν καλό λόγο για να έρθει κάποιος να σας δει στην παρουσίαση του δίσκου στο Bat City στις 8 Οκτωβρίου.
Ελάτε θα παίξουμε νέα κομμάτια! Θα μοιράσουμε φτηνά cd!!Θα έχει γκόμενες και γκόμενους! Θα είναι όλοι εκεί, θα κάνουμε consomassion! Θα αλλάξει η ζωή σας, θα γίνεται πλούσιοι και θα μοιράσουμε και λεφτά! Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 το βράδυ και κλείνουν πίσω σας. Για νεότερα ακούτε μας στο www.mindradio.gr κάθε Πέμπτη 9-11 στην εκπομπή "mind the Hooliguns" και πάρτε το cd που είναι σε όλα τα δισκοπωλεία...
Δείτε εδώ τους Trendy Hooliguns στο νέο τους video clip με τίτλο «Κάνει Καλό» από το άλμπουμ «Χολέτρα»

ΠΗΓH:elliniki-skini.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις